Întreținerea după operația de varice. Sfaturi pentru o recuperare rapidă

 

De cele mai multe ori, varicele sunt un semn al insuficienței venoase, fiind prezente mai ales în zona membrelor inferioare. Dacă sunt netratate, ele pot conduce la boli cronice, astfel că este foarte important să apelezi la intervenția chirurgicală încă de la primele semne.

 

Pentru a te bucura de beneficiile operației de varice un timp îndelungat, este necesar să ai un regim de viață sănătos. Iată câteva dintre sfaturile medicului, atunci când vine vorba despre întreținerea post-operatorie a intervenției de eliminare a varicelor:

• Fă mișcare și păstrează un ritm de viață cât mai activ

– contracția mușchilor piciorului ajută la circulația normală a sângelui, astfel că este recomandat să faci mișcare oricât de des poți. Totuși, evită efortul fizic intens, mai ales dacă au trecut abia câteva săptămâni de la operația de varice.

 

• Menține-ți greutatea în limite normale

– alimentația este foarte importantă într-o astfel de situație. Eventualele kilograme în plus pot avea consecințe nefaste pentru organismul tău, așa că este indicat să le ții la distanță pe cât de mult posibil.

 

• Controlează-ți tensiunea arterială

– este important să știi să te ferești de eventualele lucruri care ar putea determina varicele să-și facă apariția din nou. În acest caz, tensiunea arterială trebuie ținută sub control. Evită alimentele sărate, cofeina și orice alt aliment care ți-ar putea provoca tulburări la nivelul circulației. Un alt factor care contribuie la dereglarea tensiunii arteriale este stresul, pe care îl poți combate prin sesiuni de meditație sau masaje relaxante.